illustration1A munkahelyi balesetek és a foglakozási megbetegedések gazdasági értelemben nagymértékű megterhelést jelentenek az egyének, a munkaadók és az egész társadalom számára. Egy baleset, különösen a kisvállalatoknak, jelentős költségeket okozhat. Ezen költségek felmerülése, mint például a kiesett munkanapok vagy a kiesett bevétel, elkerülhetők és pénzben kifejezhetők. Mindamellett, a balesetek gazdasági következményei bizonyos mértékig rejtve maradnak vagy számszerűsítésük nehézkes.

A vállalatoknak nem csak ezekről a költségekről kell tudniuk, hanem arról a többlet haszonról, amit a munkavédelem megfelelő irányítása eredményez. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hatékony és integrált munkavédelmi irányítás szoros kapcsolatban van az üzleti kiválósággal és a nyereségességgel.

Milyen haszon származhat a jó munkavédelemből?

  • Az egészséges dolgozó termelékenyebb és jobb minőséget képes előállítani;
  • A kevesebb munkával kapcsolatos baleset és megbetegedés csökkenti a hiányzásokat. Ugyanakkor, a kevesebb hiányzás eredményeképpen csökkennek a költségek és kevesebbszer szakad meg a termelési folyamat;
  • A jól karbantartott és a munkafolyamatok szükségleteinek megfelelően optimalizált munkaeszközök és munkakörnyezet magasabb termelékenységet, jobb minőséget és kisebb munkavédelmi kockázatot eredményez;

A Munkavédelmi Kutató és Tanácsadó Kft., tevékenységével, a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését és ezen keresztül a vállalatok eredményességének növelését kívánja szolgálni.