A Munkavédelmi Kutató és Tanácsadó Kft-t a megszüntetett Munkavédelmi Kutatási Közalapítvány és jogelődje az Országos Munkavédelmi Tudományos Kutató Intézet munkatársai alapították 2007-ben.

A Kft. munkatársai több évtizedes hazai és nemzetközi tapasztalattal és a legkiterjedtebb referenciával rendelkeznek. A Kft. munkatársai dolgozták ki, illetve gyűjtötték össze a munkahelyi kockázatértékelés gyakorlati módszereit és a “Kockázatértékelés gyakorlati kézikönyve” című kiadványában publikálták. A Kft. munkatársai ezeket a módszereket, a munkahelyek széles skáláján tesztelték, alkalmazták és folyamatosan korrigálják illetve folyamatosan karbantartják, az európai uniós jogharmonizációnak, az előírások változásának megfelelően.

A Kft. az Európai Munkavédelmi Ügynökség „Kockázatfigyelő” rendszerének magyar referense.

A Kft. munkatársainak végzettségei, képesítései és tudományos fokozata: biztonságtechnikai mérnök, villamos üzemmérnök, munkavédelmi szakmérnök, okleveles vegyész, okleveles vegyészmérnök, mérnök-közgazdász, tűzvédelmi szakmérnök, vegyésztechnikus, munkavédelmi szakképesítés, tűzvédelmi szakképesítés, minőségbiztosítási és vezető auditori szakképesítés, közgazdaság tudományok kandidátusa.

A Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, és szolgáltatás-felelőség biztosítással rendelkezik.